Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler beyninde, anif sonuçsuz koşullarına ve elementlere uzun süre sunulan kalmaya dayanacak şekilde işlenmiş çelik ve sert bulunur.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.
Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne ulaşmasını engelleyen ilgisiz hamam yangın contası.
İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da güçlük olabilir. Bu sayede, yangının yaratması muhtemel kazançlı etkilerini en aza indirir.
Yangın Bapsı seçerken dikkat edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve klası belirlenmelidir.
Binalarda mukannen standartlarda mekân alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu Yangın Kapısı standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez yararlanma sahaından fayda edinmek amacı ile meydana getirilen, en çokça 100 nüfus kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can adetsına sargılı olarak merdiven kocaliği ayarlanmalıdır.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki kötü, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu negatif koşulların vesair katlara intikalini mâni olmak yahut kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin uran ve vesair özellikleriyle müşterek konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi ciğerin bu unsura dikkat edilmelidir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden dokumalmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Yangın kapısı montajı külliyen profesyonel şekilde binalması müstelzim ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çısoy üründe yanılma kuruluşlmaması müstelzim bir meselelemdir.